Arastirmax Bilimsel Yayın İndeksi Linode Bulut Sunucularında

Arastirmax Bilimsel Yayın İndeksi, teknolojik altyapısını güçlendirmek için bulut bilişim teknolojilerini kullanmaya başladı. Bulut (cloud) sunucuların etkin bir şekilde kullanılmasının arastirmax.com için çok yüksek katma değerleri olabileceği anlaşıldığından bu hizmeti veren birçok firma analiz edilmiş ve tüm bu analizler sonucudan Linode Bulut Serverlara taşınma işlemi gerçekleştirilmiştir.

İndekslenen hakemli dergi sayısının her geçen gün artması sonucunda ihtiyaç duyulan donanımın sağlanması ve özellikle arama teknolojisinin çok daha hızlı ve etkin şekilde oluşturulabilmesi için gerekli yazılımların rahatlıkla kurulabilmesi bu teknolojik değişim isteğimizin en önemli sebeblerindendir.

Linode sunucuları bizim yaptığımız araştırmalarda (tabiiki bizim ihtiyaçlarımızı için geçerli) fiyat/performans olarak en iyi değeri vermiştir. Linode’nin kullanılan sunucu özelliklerini anlık olarak değiştirebilmenize müsaade etmesi ile de sunucunun çalışması için gerekli en düşük ihtiyaçların belirlenebilmesi için gerekli simülasyonları yapmamızı da kolaylaştırmıştır. Bu süreçte bir kaç kez sunucu yükseltmelerini gerçekleştirdik. Belki ileride artan ihtiyaçlarımıza göre Linode Cloud Server larımızı yeniden güncelleyebiliriz. Bu işlemin en fazla 15 dakika içinde gerçekleştirilebilmesi bizim için ciddi avantajlar sağlamakta.

Linode sunucularının mobil cihazlar ile yönetilmesi için yazılmış yazılımların da mevcut olduğunu ifade etmeliyim. Ben android tabanlı olarak yazılımı indirdim ve bu yazılım ile Linode sunucumu yönetebiliyorum.

Not: Linode sunucularını kullandığımız için tavsiye ederiz. Eğer sizde Linode sunucularında hesap açtıracaksanız aşağıdaki link ile bu işlemi yaparsanız bize 20$ kazandırmış olursunuz. Linki kullanmayacaksanız referral kodumuzu kullanabilirsiniz.

Linode Sunucularından Yer Al

Linode referral code:

794aa6fdb99426dbbc772f01c1737623be4912db

Yorumlar